Standaard worden facturen over PEPPOL verzonden via het BTW-nummer of ondernemingsnummer van de klant. De klant registreert zich namelijk op het PEPPOL-network met zijn BTW-nummer of ondernemingsnummer zodat gekend is waar de facturen kunnen worden ontvangen.

Heb je het BTW-nummer of ondernemingsnummer dus toegevoegd aan je klant dan zal de verzending via PEPPOL vlekkeloos kunnen verlopen.

Heb je een buitenlandse klant of een klant zonder ondernemingsnummer dan kan een PEPPOL ID worden gebruikt. Een PEPPOL ID bestaat uit 2 delen met als formaat 0000:ABC000000000. Het eerste deel is een identificatiecode dat het type identificatie bepaald en het tweede deel betreft dan de identificatie van je klant.

Om een PEPPOL ID toe te kunnen voegen kan je een extra veld toevoegen aan de klantgegevens. Een extra veld kan worden toegevoegd via de Instellingen (zie: Extra velden toevoegen).

Voeg een extra veld toe en geef als invulling "PEPPOL ID" op:

Vergeet niet om de instellingen op te slaan!

Bij de klantgegevens kan je nu het nieuwe veld terugvinden. Vul de PEPPOL ID in en je kunt de verzending via PEPPOL uitvoeren.

Bepaal PEPPOL identificatiecode

Een lijst met alle PEPPOL-identificatiecodes (de eerste 4 cijfers) is beschikbaar op Peppol BIS Billing 3.0

Kun je de correcte identificatiecode niet terugvinden dan kun je deze opzoeken op basis van de identificatie die je van je klant hebt ontvangen. Geef deze in op https://directory.peppol.eu/public/ om de volledige PEPPOL ID terug te vinden.

Wordt er niets teruggevonden? Dan is de doorgegeven identificatie niet actief op PEPPOL en kan je aan je klant een andere identificatie vragen.

De PEPPOL ID vind je terug naast Participant ID: