Via deze module maak je eenvoudig betaalverzoeken op aan klanten en kan je het volledige of gedeeltelijke bedrag van een verkoop op voorhand innen.

In een paar kliks wordt betalen makkelijk voor iedereen en hoef je geen nutteloze creditnota’s aan te maken.

Betaling registreren

Nadat je het betaalverzoek hebt aangemaakt en hebt verstuurd naar de klant, kan je de betaling eenvoudig registreren door een druk op de groene knop 'betaling'.

Vervolgens geef je de betaalwijze in en eventueel een notitie. Sluit af met 'betaling registreren'.

De status van de factuur staat nu op 'betaald'.

Benieuwd welk betaalverzoek nog openstaande is? Ga dan naar het overzicht van de betaalverzoeken en filter op 'openstaande betaalverzoeken'.

Betaalherinnering versturen

Wist je dat je voor betaalverzoeken ook automatisch herinneringen kan versturen?

Schakel hiervoor de optie 'automatische herinneringen verzenden' aan bij opties.

Factuur aanmaken vanuit betaalverzoek

Vanuit een betaalverzoek kan je eveneens een factuur aanmaken.

Ga hiervoor naar het overzicht met de betaalverzoeken, selecteer het te factureren betaalverzoek, klik vervolgens op 'document maken' > 'factuur'.

Heb je een factuur aangemaakt vanuit een betaalverzoek en heb je reeds de betaling bij het betaalverzoek toegevoegd, dan zal je zien dat de betaling ook automatisch aan de factuur wordt toegevoegd. De status van het betaalverzoek wordt automatisch gewijzigd naar 'afgewerkt' na aanmaak van de factuur.

Tip: Wil je weten hoe je de factuur verder opmaakt? Kijk dan onderaan deze pagina

Bankverrichtingen koppelen aan een betaalverzoek

Via facturen >meer acties> importeren van bankverrichtingen kan je bankverrichtingen importeren en zo automatisch al jouw facturen (en kasticketten) als betaald aanduiden.
Wens je echter bepaalde bankverrichtingen te koppelen aan een betaalverzoek ga dan naar het overzicht met de ingelezen bankverrichtingen, klik vervolgens op 'acties' > 'koppel' en selecteer daar betaalverzoek en druk nogmaals op 'koppel'.

De bankverrichting werd nu succesvol gekoppeld.

Wist je dat: een betaalverzoek ook compatibel is met POM/MOLLIE?!