Rechtstreeks invorderen van onbetaalde facturen via het incassobureau

Een uitdaging om onbetaalde facturen om te zetten in een semi-geautomatiseerde krachtige en doeltreffende oplossing die de cashflow verbetert, kosten en tijd reduceert en de slaagkans vergroot rond het betaald krijgen van de openstaande facturen? Zet dan een koppeling op CollectOnline.

Hier enkele voordelen:

- Overzichtelijk dashboard dat ervoor zorgt om in actie te komen

- Slimme en geautomatiseerde workflow

- Betaallinks met QR-codes op mails, brieven en sms-berichten

- Debiteurenportaal (facturen inzien, downloaden en reageren)

- E-mailintegratie (verzenden en ontvangen van eenvoudige e-mails)
- Koppelen met ERP, CRM of boekhoudpakket

- Segmenteren van debiteuren

- Directe link naar incassobureau

Het instellen van een koppeling met CollectOnline is enkel mogelijk met een PRO abonnement of hoger.

Opgelet: CollectOnline is geen incassobureau. De koppeling is dus enkel van toepassing als je werkt met een incassobureau dat eveneens gebruik maakt van CollectOnline.

Koppeling opzetten

In EenvoudigFactureren ga je naar 'Koppelingen' > 'CollectOnline' > 'Koppeling opzetten' en doorloop je de wizard om te koppeling op te zetten.
Om een koppeling met CollectOnline op te kunnen zetten, zal jouw incassobureau jou de toegang moeten verlenen tot het CollectOnline portaal. Geef hieronder de URL van het portaal en de api-key op om te connecteren. Om de api-key op te vragen meld jij je aan op het portaal en ga je naar instellingen > beheer webservice > kopieer api key.

Heb je de wizard goed doorlopen, dan werd de connectie opgezet en zal de invordering worden opgestart.

Invorderen van facturen via CollectOnline

Selecteer de nog in te vorderen factuur

en druk vervolgens op

Tenslotte zal je op 'invorderen factuur opstarten' kunnen klikken en wordt de nog in te vorderen factuur (incl. creditnota's, betalingen en de gehele historiek zoals herinneringen,..) verstuurd naar CollectOnline.

Alle gegevens worden verzameld inclusief klantgegevens zodat het incassobedrijf aan de slag kan gaan om de invordering op te starten.

Nadat de aanvraag werd opgestart kan je de status van de aanvraag terugvinden in de tijdlijn onder de factuur

en kan je het dossier bij CollectOnline openen

Tip:
Heb je tóch nog een gedeeltelijke betaling ontvangen of moet je een creditnota aanmaken, dan kan je deze betaling registreren via de groene knop 'betaling'.

Daarna klik je opnieuw op 'incassobureau' en kan de invordering van de factuur worden bijgewerkt.