Enkele veelvoorkomende foutmeldingen die kunnen voorkomen bij het verzenden naar Octopus:

Je hebt geen toegang tot dit dossier

Enkel met een hoofdgebruiker of eindklant-gebruiker bij Octopus kan je een koppeling opzetten. Met een sub-gebruiker is het niet mogelijk om de koppeling op te zetten. Een hoofdgebruiker begint steeds met “U” of “K”. Ontvang je tijdens opzetten van de koppeling deze foutmelding dan moet je via jouw boekhouder of bij Octopus een eindklant-gebruiker aanvragen.

Het verkoopsdagboek staat in de verkeerde mode (boekingen <>facturen)

Tijdens opzet van de koppeling kan je kiezen om facturen door te sturen naar Octopus als “boeking” of als “factuur”. Het geselecteerde dagboek moet in de correcte modus staan om ofwel boekingen of facturen te ontvangen. Deze foutmelding kan je wegwerken door ofwel een andere verzendwijze te selecteren bij het opzetten van de Octopus-koppeling of door de mode aan te passen in Octopus.

Aanpassen van de mode in Octopus kan via Beheer – Dagboeken – V1 – Facturatie Excl Btw

Het documentnummer is ongeldig. Het documentnummer moet tevens oplopend zijn en opeenvolgen op het laatste documentnummer van het dagboek.

Facturen moeten opvolgend worden verzonden naar Octopus. Het is dus niet mogelijk om een factuur met nummer 2020-0005 door te sturen als factuur 2020-0004 nog niet werd verzonden.

Octopus gebruikt een volgnummer, te beginnen met 1, die steeds moet worden gevolgd. Hoe een factuurnummer in EenvoudigFactureren wordt omgezet naar een volgnummer in Octopus kan worden opgezet bij het opzetten van de koppeling. Nadien kan deze omzetting nog worden aangepast op dezelfde manier via “Modules” > “Octopus” > “Instellingen”.