Betaalstatus ophalen

Je kan de betaalstatus van doorgestuurde facturen ophalen door deze vanuit Yuki als “bankverrichtingen” te importeren in onze software. Je kan er ook voor opteren om bankverrichtingen automatisch in te lezen.

Via Yuki kunnen er geen echte bankverrichtingen worden ingelezen. Daarom worden bankverrichtingen gesimuleerd door een bankverrichting te creëren voor facturen die bij Yuki als reeds betaald werden aangeduid.

Hiervoor ga je naar het factuuroverzicht en klik je op Meer acties > Importeren bankverrichtingen.

Om de bankverrichtingen via Yuki in te lezen klik je op “Bankverrichtingen ophalen” en doorloop je de wizard.

Automatisch bankverrichtingen inlezen

Net zoals je bankverrichtingen via de wizard kan inlezen kan je dit proces ook volledig automatisch laten verlopen. In tegenstelling tot het doorlopen van de wizard kan bij het automatisch inlezen niet meer worden ingegrepen indien de detectie van de betaalstatus fout loopt. Het is dan ook aan te raden om eerst de bankverrichtingen een aantal keer via de wizard te laten verlopen voordat  je deze automatisch laat inlezen.

Na activatie worden de bankverrichtingen op vaste tijdstippen automatisch ingelezen en gekoppeld aan overeenkomstige facturen en kasticketten.

Eénmaal een bankverrichting werd ingelezen kan je deze onderaan terugvinden bij “Geïmporteerde bankverrichtingen”.