Door een koppeling met POM op te zetten kunnen jouw klanten hun facturen rechtstreeks online betalen via de POM-betaalknop en QR-code.

Je kan via onze software rechtstreeks een nieuw account bij POM openen.

Over POM

Met POM kunnen ondernemingen snel en eenvoudig afrekeningen en facturen laten betalen. POM is 100% “made in Belgium”.

POM zorgt ervoor dat jouw klanten jou heel makkelijk kunnen betalen d.m.v. een handige betaalknop in facturen die via e-mail gestuurd worden of via een QR-code op papieren aanrekeningen.

Jouw klanten verliezen zo geen tijd met betaalgegevens overtypen – alles is immers vooraf ingevuld. Het volstaat om door te klikken op de betaalknop of de QR code te scannen met een smartphone. De betaling kan vervolgens zeer makkelijk en veilig uitgevoerd worden via Bancontact of Klarna.

Een betaling via Bancontact kan zowel via de Payconiq by Bancontact app plaatsvinden (of via één van de banking apps die deze functionaliteit geïntegreerd hebben) of via kaart en kaartlezer. Klarna laat tevens toe om betalingen uit het buitenland te ontvangen.

De betaling verloopt via een betaalpagina, die zowel via PC, smartphone als tablet toegankelijk is. De POM QR-code kan gescand worden met eender welke QR reader, de camera van een iPhone of de POM app (gratis beschikbaar in de App Store en op Google Play).

Kortom, via POM wordt het eenvoudiger voor jouw klanten om aan jou te betalen. Je wordt sneller betaald en moet minder betalingsherinneringen versturen. Bovendien is er minder tijd nodig voor opvolging en reconciliatie aangezien transacties één op één verwerkt worden en de betaaldata steeds 100% correct zijn.

Poepsimpel facturen betalen

Stefaan Degand had vroeger echt een bloedhekel aan facturen betalen. Maar sinds hij POM kent, vindt hij het ongelooflijk om een factuur te ontvangen  ? In deze video vertelt hij waarom.

Tarieven

Voor elke factuur die verzonden wordt via onze software en betaald wordt via de POM betaalknop of QR-code, wordt een transactiekost van € 0,39 (excl. BTW) aangerekend. De transacties dienen op pre-paid basis aangekocht te worden.

Account aanmaken

Nog geen POM account? Via onze software maak je rechtstreeks een nieuw POM account aan. Je betaalt een opstartkost van € 49 (excl. BTW) met de eerste 20 transacties inbegrepen.

Een POM account aanmaken kan via  "Koppelingen” > “POM” > “Koppeling opzetten” en kies voor “Maak een nieuwe account aan bij POM”.

Koppeling opzetten

Reeds een POM-account of heb je een POM-account aangemaakt door bovenstaande stappen te ondernemen? Dan ben je klaar om de koppeling met POM op te zetten.

Een koppeling opzetten kan via “Modules” > “POM” > “Koppeling opzetten” en kies de optie “Connecteer met een bestaande account bij POM”. Deze actie hoeft u slechts 1x uit te voeren.

Volg de wizard om te connecteren met uw POM-account.

Door deze koppeling wordt de POM-betaalknop toegevoegd aan verzonden e-mails en wordt een QR-code met betaallink op de factuur geplaatst.

Betaalknop met eigen e-mail layout

Gebruik je de standaard e-mail layout dan wordt de POM-betaalknop automatisch toegevoegd. Gebruik je echter een eigen e-mail layout dan moet je de betaalknop manueel toevoegen aan jouw layout.

Instructies om de POM-betaalknop toe te voegen kan je terugvinden op: Eigen e-mail layout in HTML

Gebruik je de optie “Geen opmaak” als e-mail layout, dan kan de betaalknop niet worden toegevoegd en zal er enkel een QR-code op de factuur worden geplaatst. Schakel over op een eigen e-mail layout om de betaalknop toch toe te kunnen voegen.