Wat is Payconiq

Door een koppeling met Payconiq op te zetten kunnen jouw klanten hun facturen rechtstreeks online betalen via de Payconiq QR-code die automatisch aan je facturen wordt toegevoegd.

Je kan via de website rechtstreeks een nieuw account bij Payconiq openen.

Over Payconiq

Payconiq is een mobiele betaaldienst die is ontwikkeld om het betalen van goederen en diensten gemakkelijker te maken voor zowel consumenten als ondernemers. Het biedt een snelle en veilige manier om betalingen te verwerken, zowel online als in fysieke winkels.

Als ondernemer kun je Payconiq gebruiken om je betalingsproces te vergemakkelijken en te verbeteren door een QR-code op je facturen te plaatsen. Klanten die de Payconiq-app hebben geïnstalleerd op hun smartphone, kunnen de QR-code scannen en vervolgens met hun app betalen. Je hoeft hiervoor geen extra hardware of software aan te schaffen, wat het voor je gemakkelijk maakt om Payconiq te gebruiken.

In samenvatting is Payconiq een handige en gemakkelijk te gebruiken betaaldienst voor ondernemers die op zoek zijn naar een manier om betalingen gemakkelijk te accepteren, zowel in fysieke winkels als online. Door een QR-code op je facturen te plaatsen, kun je betalingen accepteren van klanten die de Payconiq-app gebruiken en het betalingsproces vergemakkelijken.

Online betalen via Bancontact, da's zo gebiept met Payconiq

Tarieven

Een account openen bij Payconiq kan gratis. Je betaalt een vaste abonnementskost van €18 per jaar en een transactiekost per betaling die via een Payconiq QR-code wordt uitgevoerd. Per transactie betaal je €0,20.

Voor deze transactiekosten ontvang je maandelijks een afrekening van Payconiq.

Account aanmaken

Nog geen Payconiq account? Maak rechtstreeks een nieuw Payconiq account aan via de website.

Een Payconiq account aanmaken kan via “Koppelingen” > “Payconiq” > “Koppeling opzetten” en kies voor “Nieuwe account aanmaken”.

Vervolgens kom je op de pagina van Payconiq terecht. Vul daar al jouw gegevens in en jouw account wordt aangemaakt.

Nadat je Payconiq-account werd aangemaakt ontvang je van Payconiq een Payment Profile ID. Deze ID heb je in de volgende stap nodig om de koppeling te vervolledigen.

Koppeling opzetten

Reeds een Payconiq-account of heb je een Payconiq-account aangemaakt door bovenstaande stappen te ondernemen? Dan ben je klaar om de koppelig met Payconiq op te zetten.

Een koppeling opzetten kan via “Koppelingen” > “Payconiq” > “Koppeling opzetten” en klik op “Volgende”. Deze actie hoef je slechts 1x uit te voeren.

Van Payconiq heb je een Payment Profile ID* ontvangen.

* Merchant ID en API key NIET nodig. Enkel PAYMENT ID volstaat.

Deze vul je in het daarvoor bestemde kader en klik op "Connecteren".

Door deze koppeling wordt automatisch een QR-code op de factuur geplaatst.